sera

SERA YAPMAK: GERİ ÖDEMESİZ HİBE Mİ? YATIRIM TEŞVİK BELGESİ Mİ?

aklında çok önemli bir soru vardır: “Bir yatırımı en karlı olacak biçimde nasıl yapabilirim?” Özellikle gelişmiş devlet imkanları, geri ödemesiz hibeler, geri ödemeli krediler, sübvansiyonlu krediler, vergi muafiyetleri ve daha pek çok yatırım alternatifi düşünüldüğünde bu durum daha da kafa karıştırıcı bir hale gelmektedir. Biz Lena Proje ailesi olarak bu konuda hem AB standartlarına erişilmesi hem de ülke tarımının kalkındırılması adına bir sorumluluk hissediyoruz ve tüm potansiyel yatırımcıların bu konuda yolunu aydınlatmak istiyoruz.

KKYDP PROGRAMI 14.2 EKONOMİK YATIRIMLAR ÇAĞRI REHBERİ BİLGİLENDİRME

1. BAŞVURU KONULARI 1.1. TARIMSAL ÜRÜNLERİN İŞLENMESİ, KURUTULMASI, DONDURULMASI, PAKETLENMESİ VE DEPOLANMASINA YÖNELİK YATIRIM KONUSUNDA, YENİ TESİS, KISMEN YAPILMIŞ YATIRIMLARIN TAMAMLANMASI, FAAL OLAN MEVCUT TESİSLERİN KAPASİTE ARTIRIMI İLE TEKNOLOJİ YENİLEME VE/VEYA MODERNİZASYONU NİTELİĞİNDEKİ BAŞVURULAR a. Tıbbi ve aromatik bitkilerin işlenmesi, kurutulması, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yeni tesislerin yapımı, kısmen yapılmış yatırımların tamamlanması, faal olan mevcut …

KKYDP PROGRAMI 14.2 EKONOMİK YATIRIMLAR ÇAĞRI REHBERİ BİLGİLENDİRME Devamı »

KKYDP Alt Yapı Yatırımları Bilgilendirme

Yatırım Konuları 1. AİLE İŞLETMECİLİĞİ FAALİYETLERİNİN GELİŞTİRİLMESİNE YÖNELİK ALTYAPI SİSTEMLERİ a. 2020/25 (D.T. 2021/35) No.lu Tebliğ kapsamında, 81 ilde kırsal ekonomik altyapı yatırım konularında A İŞ PLANI KAPSAMINDA alınabilecek makinalar; A. İŞ PLANI KAPSAMINDA TALEP EDİLEBİLECEK MAKİNE EKİPMAN LİSTESİ Makine-Ekipmanlar 1. Ağaç Gövdesi Silkeleme Makineleri (Ceviz-Badem-Fındık-Zeytin Vb.) Meyve Ağaçlari 2. Akülü Meyve Budama Makası Ve …

KKYDP Alt Yapı Yatırımları Bilgilendirme Devamı »

Yatırım Teşvik Danışmanlığı

Yatırım Teşvik Danışmanlığı Nedir? Yatırım teşvik danışmanlığı; yatırımcı adına YATIRIM TEŞVİK BELGESİ ya da KDV MUAFİYET BELGESİ denilen ve yatırımcıya çeşitli avantajlar sağlayan belgenin alınması için gereken evrakların düzenlenmesi ve genel itibariyle bu sürecin yönetilmesidir. Yatırım Teşvik Belgesi Nedir?Tarım ve sanayi yatırımlarının çeşitli vergilerden muaf olması ve devletten yatırım konusuyla örtüşen destekler ve hibeler alabilmesi …

Yatırım Teşvik Danışmanlığı Devamı »

IPARD

IPARD Nedir? IPARD (Instrument for Pre-Accession Assistance), Avrupa Birliği (AB) tarafından aday ve potansiyel aday ülkelere destek olmak amacıyla oluşturulan, Katılım Öncesi Yardım Aracı’nın Kırsal Kalkınma programıdır. Ipard ülkemizin daha az gelişmiş kırk iki ilinde(Afyon, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, ,Hatay, Isparta, …

IPARD Devamı »

KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI (KKYDP)

Tarım ve hayvancılık yatırımlarının, öngörülen proje bütçesinin %50’sini geçmemek üzere, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hibe yoluyla desteklenmesidir. Söz konusu program, 2012’de yapılan nüfus sayımına göre 20 bin ve altında nüfusu bulunan yerleşim yerlerine öncelik verilerek tüm ülkede uygulanmaktadır. Yatırım konuları; TARIMSAL ÜRÜNLERİN İŞLENMESİ, KURUTULMASI, DONDURULMASI, PAKETLENMESİ VE DEPOLANMASI, YENİ TESİSLERİN YAPIMI, KISMEN YAPILMIŞ YATIRIMLARIN …

KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI (KKYDP) Devamı »

KOSGEB Danışmanlığı

Yurtiçi Fuar Desteği Yurtdışı Fuar Desteği Yurt Dışı Seyahat Destek ve Hibeleri Nitelikli Eleman Desteği Katalog Broşür Desteği Kalite Belgelendirme Desteği CE Danışmanlık Derneği Test Analiz Desteği Kalibrasyon Desteği Yurtiçi/Yurtdışı Tanıtım Desteği E-Ticaret Sitesine Üyelik Desteği Yurtdışı Kalite Belgelendirme Desteği Yurtdışı Marka Tescil Desteği Eğitim Destekleri Pazar Giriş Desteği Yurtdışı Mağaza/Ofis Desteği   Konuyla alakalı …

KOSGEB Danışmanlığı Devamı »

TÜRK ÜRÜNLERİNİN YURTDIŞINDA MARKALAŞMASI, TÜRK MALI İMAJININ YERLEŞTİRİLMESİ VE TURQUALITY® DESTEĞİ

AMAÇ: Uluslararası markalaşma potansiyeli olan Türk markalarının pazara giriş ve tutunmalarına yönelik yurt içinde ve yurt dışında gerçekleştireceği faaliyet ve organizasyonlara ilişkin giderlerinin desteklenerek firmaların uluslararası pazarlar- da kendi markalarıyla global bir oyuncu olabilmeleri ve söz konusu markalar aracılığıyla olumlu Türk malı imajının oluşturulması ve yerleştirilmesi amaçlanmak- tadır. KİMLER YARARLANABİLİR: Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), İhracatçı …

TÜRK ÜRÜNLERİNİN YURTDIŞINDA MARKALAŞMASI, TÜRK MALI İMAJININ YERLEŞTİRİLMESİ VE TURQUALITY® DESTEĞİ Devamı »

İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI

Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan ihracata yönelik devlet yardımları, yurtdışına açılma sürecinde firmalarımıza her safhada destek sağlanmasını amaçlayan bütünsel bir bakış açısıyla sürdürülmektedir. Yatırım-üretim-istihdam-ihracat değer zincirinin tüm halkalarına yönelik politikalar oluşturularak Ar-Ge, inovasyon, tasarım, markalaşma ve hedef pazara giriş konularında gelişme kaydedilmektedir. Desteklerin nihai hedefi: ihracatçılarımızı yüksek teknolojili ve katma değerli ürünler ihraç etmeye yönlendirmektir. …

İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI Devamı »

You cannot copy content of this page